1. JAVNI POZIV ZA IZBOR PROJEKTOV ZA IZVAJANJE STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA PARTNERSTVA LAS ZASAVJE V PROGRAMSKEM OBDOBJU 2021-2027, SOFINANCIRANIH IZ EVROPSKEGA KMETIJSKEGA SKLADA ZA RAZVOJ PODEŽELJA

Partnerstvo LAS Zasavje objavlja 1. Javni poziv za izbor projektov za izvajanje Strategije lokalnega razvoja Partnerstva LAS Zasavje v programskem obdobju 2021-2027, sofinanciranih iz EKSRP sklada na območju občin Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Osnovne informacije o 1. Javnem pozivu:

Namen javnega poziva:

Namen javnega poziva je izbor projektov, katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja za Lokalno akcijsko skupino Partnerstva lokalne akcijske skupine Zasavje za programsko obdobje 2021–2027. Podpora za izvajanje projektov v okviru SLR se dodeli kot nepovratna sredstva.

Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in podpora za izvajanje projektov v okviru SLR. Sredstva za sofinanciranje je Partnerstvu LAS Zasavje dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP sklada).

Razpoložljiva sredstva za sofinanciranje (javna podpora):

Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje znaša 250.000,00 EUR.

Stopnja javne podpore posameznega projekta znaša 80 % upravičenih stroškov projekta, razen za naložbe oziroma investicije v gradnjo, pridobitev, vključno z zakupom ali izboljšanjem nepremičnin ter kmetijsko mehanizacijo, katere znaša 65 % upravičenih stroškov naložbe v okviru projekta.

Najvišji znesek javne podpore za posamezni projekt je 50.000 EUR. Najnižji znesek javne podpore za posamezni projekt je 5.000 EUR. Sofinanciranje se deli med sklad in proračun Republike Slovenije. Podpora Evropske unije je 80 %, 20 % pa je iz naslova nacionalnega javnega prispevka iz državnega proračuna.

Objava in rok za vložitev predlogov projektov za sofinanciranje:

Javni poziv je objavljen: 07.10.2024.

Rok za vložitev predlogov projektov za sofinanciranje: 07.01.2025.


Upravičenost stroškov:

Upravičeni stroški so samo stroški, ki bodo nastali po oddaji vloge za odobritev projekta v spletno aplikacijo Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja (v nadaljnjem besedilu: ARSKTRP). Vlogo za odobritev projekta v spletno aplikacijo ARSKTRP odda vodilni partner LAS po odobritvi na ravni LAS.


Informacije o javnem pozivu:

Po elektronski pošti: partnerstvo@las-zasavje.eu.

Po telefonu: 03/56 32 960, vsak delovnik med 9.00 in 13.00 uro.

Vodilni partner Partnerstva LAS Zasavje bo na spletni strani Partnerstva LAS Zasavje vzpostavil posebno rubriko: Vprašanja in odgovori, ki bo na voljo vsem zainteresiranim. Odgovori na vsa vprašanja bodo objavljeni v tej rubriki spletne strani, v roku 2 delovnih dni po prejemu vprašanja.

Po dogovoru smo na voljo za individualna svetovanja.

Vodilni partner LAS bo izvajal delavnice o pripravi vloge na javni poziv v vseh treh zasavskih občinah. O datumih in lokacijah delavnic boste obveščeni.

a) RAZPISNA DOKUMENTACIJA:

  • JAVNI POZIV IZ EKSRP SKLADA
  • VLOGA ZA PRIJAVO PROJEKTA
  • PRILOGA 10A (STROŠKOVNIK) – INVESTICIJSKI PROJEKT
  • PRILOGA 10B (STROŠKOVNIK)- NEINVESTICIJSKI PROJEKT
  • OPREMA OVOJNICE

b) SPREMLJAJOČA DOKUMENTACIJA RAZPISNE DOKUMENTACIJE

  • OBRAZEC – PRIGLASITEV V VPISNIK PROSTOVOLJNIH ORGANIZACIJ
  • UREDBA O IZVAJANJU LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST (Z VSEMI SPREMEMBAMI IN DOPOLNITVAMI)
  • STRATEGIJA LOKALNEGA RAZVOJA PARTNERSTVA LAS ZASAVJE ZA PROGRAMSKO OBDOBJE 2021-2027
  • PRAVILNIK O PODROČJIH PROSTOVOLJNEGA DELA IN VPISNIKU
  • NAVODILA ZA IZVAJANJE PROJEKTOV V OKVIRU PROGRAMA LEADER ZA EKSRP SKLAD
  • PRAVILNIK O OZNAČEVANJU VIRA SOFINANCIRANJA ZA EKSRP SKLAD
  • ČASOVNICA